Gehavend Hector VR1 wint verdiend.

Hector VR1 ging met een zeer gehavend team op pad naar Borne. Door de vele blessures, ziektes, operatie e.d. zaten er meer mensen in en naast de dug-out dan wat er in het veld liep. Desondanks namen de dames van Hector het initiatief en kregen ze in de eerste minuut al een dot van een kans. Na een ingooi van Myrthe de Joode op Laura Imhoff speelde die Indy Leferink aan. Haar schot werd geblokt en de rebound werd door Lyonne Edel helaas naast geschoten. Niet veel later schoot Tatum Schut na een cornerbal net naast. Borne deelde een plaagstootje uit maar het afstandsschot ging naast.
Na een prima aanval door het centrum kreeg Lyonne een schietkans. Deze werd door de keepster gered.
Na 9 minuten voetballen kreeg Hector wederom de mogelijkheid te scoren. Weer en aanval door het centrum waarbij Indy L een overstapje deed waardoor Tatum alleen voor de keepster niet kon scoren door goed keeperswerk.
Het noodlot sloeg toe in de 10e minuut toen Lisa Nijman met een vervelende blessure het veld moest verlaten.
Ondanks deze tegenvaller bleef Hector het initiatief houden. Het was wederom Tatum die bijna aan kon leggen na een steekpass van Myrthe. Indy Bril schoot na een cornerbal net langs de verkeerde kant van de paal.
Na goed druk zetten op het middenveld werd de bal veroverd door Tatum die Laura inspeelde. Een lob volgde maar deze belandde helaas net op het dak van de goal.
Hector beloonde zichzelf niet met doelpunten en na ongeveer 20 minuten nam Borne/ZV VR1 iets meer initiatief. Dit resulteerde in een paar kleine mogelijkheden en wanneer er een grotere mogelijkheid zich voordeed dan was de verdediging met Romy Modders, Loïs Derking en Esmee Krul zeer consequent aan het verdedigen zodat de kans verijdeld werd. En anders stond de goed keepende invalkeepster Kaylee van Coeverden haar mannetje wel. Helaas moest Danique Krul ook gewisseld worden (door de sterk ingevallen Lisanne Gelen) door fysiek ongemak zodat we al snel door de wissels heen waren.
Hector nam in het laatste gedeelte van de eerste helft het balbezit weer over van Borne en kreeg kansen via Indy L die over schoot, via Lyonne die haar schot geblokt zag worden en uit de daaropvolgende corner in de handen van de keepster kopte.
Borne kreeg in de laatste minuut van de eerste helft nog een mogelijkheid. De rechtsbuiten had Kaylee al omspeeld maar de onverzettelijkheid van Indy B voorkwam een doelpunt voor Borne zodat er met 0-0 werd gerust.

In de rust werden de ‘puntjes op de i gezet’ en in de ‘basis’ gewisseld van positie (we waren immers al door de wissels heen) om met meer snelheid voorin de score te openen, wat ook zeker verdiend was. Indy L stelde Esmee in staat om te schieten maar helaas belandde die bal op de paal. Indy kopte naast en Laura schoot nog een keer hoog over.
In de 50e minuut werd Borne gevaarlijk na balverlies op het middenveld bij Hector. Er werd door Borne op rechts geopend maar de rechtsbuiten schoot in buitenspelpositie naast.
Het was wederom de rechtsbuiten van Borne die Kaylee onder vuur nam maar Kaylee redde bekwaam. Dit leverde wel een corner op. Deze werd ver achterin gespeeld waarbij het daarna ontstane schot naast werd geschoten. Ook na een communicatiefout in de verdediging van Hector mocht Borne aanleggen voor een cornerbal. Deze leverde ook niets op.
Na 59 minuten voetballen werd Esmee aangespeeld op rechts. Zij speelde Laura in die knap wegdraaide van haar tegenstandster en met links de bal in de driehoek joeg vanaf wel 23,65 meter. Door deze schitterende goal zette ze Hector op 0-1. Vijf minuten later was er weer een goede mogelijkheid tot scoren. Tatum speelde Indy L aan op rechts. Haar voorzet werd door Laura gemist maar door Myrthe wel ingeschoten. Een goede redding van de keepster voorkwam een tweede Hectorgoal.
Romy M schoot een vrije trap goed op goal maar werd ook door de keepster gepakt. Een schot van Lisanne ging nog naast en zolang het bij één goal verschil blijft dan kan er nog van alles gebeuren. Indy L moest helaas ook nog geblesseerd het veld verlaten.
Borne speelde alles of niets en Hector streed op het tandvlees voor de punten. In de 91e minuut kreeg Borne een vrije trap. Deze werd goed ingeschoten maar ook goed verwerkt door Kaylee die de bal via de paal uit de goal wist te houden. Een scrimmage volgde maar door de enorme onverzettelijke wilskracht van de Hectorianen werd er net gescoord. Dit was ook het laatste wapenfeit zodat Hector er met de verdiende overwinning vandoor ging.

De Woman of the match is geworden: Loïs Derking