Pupil van de Week Sil van Lieshout.

Er wachtte hem een zware taak, Pupil van de Week Sil van Lieshout. Hij moest het goede voorbeeld geven aan het elftal van Hector dat in vier wedstrijden nog niet had gescoord! Want die zondagmiddag moest dat toch echt gaan gebeuren.
Sil kreeg ondersteuning van mama, papa, bonusmoeder Linda, zusje Maud, broertje Donny en oma en opa.
Hij voetbalt in Hector JO11-2, het liefst op het middenveld, al is hij ook in de achterhoede inzetbaar. Gescoord heeft Sil al in JO11-2, dus dat bood perspectief voor die zondagmiddag.
Zijn hobby’s zijn uiteraard voetballen en vissen. Natuurlijk speelt ook Sil spelletjes op een schermpje, maar het is zeker niet zijn hobby, zei hij.
De favoriete voetbalclub van Sil is FC Twente, al is hij om opa een plezier te doen soms ook een klein beetje voor Feijenoord. De favoriete voetballer van Sil is Erling Braut Haaland. Nou Sil, je hebt al net zulke blonde haren als Haaland, nu ook nog zien dat je zoveel doelpunten kunt maken.
Het favoriete eten van Sil zijn burrito’s, maar vraag hem niet om wortels te eten. Brrrr.
Sil denkt er over om later politieagent te worden, maar ook YouTuber zijn lijkt hem wel wat. Wie weet, misschien kan hij die twee beroepen wel combineren.
Er was nog een grote verrassing voor Sil, want hij mocht op de foto met de hele selectie van Hector! Zo’n teamfoto wordt maar één keer per jaar gemaakt en dat was toevallig die zondag.
Op het veld aangekomen ging Sil ook nog met de trainer en leiders van Hector op de foto. En natuurlijk met zijn twee favoriete Hector spelers, zijn trainer Kayin en Yilber.
In de kleedkamer van de scheidsrechter lagen de rode en gele kaart op tafel en natuurlijk wilde Sil de kans niet onbenut laten om zich daarmee te laten fotograferen. Hopelijk ziet Sil die kaarten in zijn voetbalcarrière nooit van dichtbij…
De opkomst op het veld, zwaaien naar het publiek en de toss, Sil vond het allemaal prachtig. Maar toen kwam het grote werk. De aftrap en proberen te scoren bij de keeper van Turkse Kracht.
Nou, het bleek een makkie te zijn voor Sil. Met een zuiver schot in de hoek werd de keeper onhoudbaar gepasseerd. Het leverde Sil de complimenten op van de trainer van Turkse Kracht.
Zo’n voorbeeld konden de spelers van Hector toch niet op zich laten zitten en inderdaad, het eerste doelpunt van de competitie werd gescoord! Ongetwijfeld dankzij het goede voorbeeld dat Sil had gegeven.
Helaas bleek dat ene doelpunt niet genoeg te zijn, Hector verloor met 1-2.
Sil heeft de hele wedstrijd vanuit de dug out bekeken en speelde in de rust nog mee met de warming up van de reservespelers.
Hij vond de wedstrijd wel goed, maar de scheidsrechter niet. Nou Sil, dat vonden meer Hector supporters……