We hebben er weer zin-in-in!

De eerste competitiedag voor de jeugd is ieder jaar weer een bijzondere zaterdag.
De voorpret begint al in de week na het Goorse Houtkamp, dan wordt er al weer volop getraind.
Maar die zaterdag…..
Vóór 7.30 stonden er al spelers van JO11-2 op de lege, enigszins mistige parkeerplaats van Hector. Want ze moesten om 8.30 voetballen in Rijssen en dan kun je maar beter op tijd zijn!
Toen om 9 uur de mist zo ongeveer was opgetrokken kwam de zon en die bleef de hele dag schijnen. Letterlijk en figuurlijk.
Toen ik rond 9 uur het Doesgoor op kwam lopen waren er al veel toeschouwers. Met name glunderende ouders en grootouders. Maar ook leiders die je toeroepen: “We mogen weer!”.

De nieuwe lichting welpjes zet de eerste schreden op het groene veld. Nu nog 5 in aantal, maar als er iets snel uitbreidt dan is het ongetwijfeld de welpengroep van Hector.

De “oude” welpen zijn inmiddels gepromoveerd naar JO7 en lieten zien dat ze al een stapje verder waren.

Vanaf JO9 is het echt voetballen geblazen. Dan zie je wat de kinderen in het algemeen bijleren vanaf de welpen naar de JO9. En als er dan ook nog flink gescoord wordt, kan de dag helemaal niet meer kapot.

Als het later op de morgen wordt, dan komen de oudere teams op de grasmat. Zoals JO13-1 die nu over het hele veld voetballen.
Als ik de kantine inloop mis ik wat. Want vrijwel altijd werd ik begroet door Tim met haar vaste vraag: Koffie Dick? Maar Tim en Freddie zijn er (meestal) niet meer. Er staan nu andere mensen achter de bar, maar wel bekende Hectorianen. En de koffie is er nog steeds.

Wat ook nog niet is veranderd: op veld 3 worden ballen over het hek richting Nijland (nu Schouten) geschoten. Maar die komen wel terug.

De eerste fase van de competitie is weer begonnen. De zaterdagen zijn weer ouderwets!