Sterk spelend Hector JO15-1 wint bij Oranje Nassau.

Na 2 nipte nederlagen werd het weer eens tijd voor een 3-punter voor de jongens van Hector JO15-1. Om dat te bereiken, moest er zaterdag in Almelo wel gewonnen worden van Oranje Nassau dat één plek hoger op de ranglijst stond dan Hector. Een lastige maar geen onmogelijke opgave voor het team, want met een positieve instelling en veel inzet kun je een heel eind komen.
Hector begon sterk aan de 1e helft en legde een paar mooie combinaties op de mat, waaruit de eerste kleine kansjes ontstonden. Na een minuut of 5 kon Koen doorbreken en uithalen, maar vond de keeper op zijn pad. Wat later speelde Raul op links zichzelf vrij en schoot hard op de paal. Een sterk begin dus en ze gingen daar vol energie mee door. Halverwege de 1e helft werd Berthil in de spitspositie aangespeeld, draaide zichzelf vrij van de tegenstander en werd neergehaald. Aangezien dat in het strafschopgebied gebeurde, gaf de scheidsrechter een penalty aan Hector. Silas was de man die het aandurfde om hem te nemen en koelbloedig schoot hij de bal in de hoek, onhoudbaar voor de keeper. 0-1 dus.
Nog geen 5 minuten later kreeg Oranje Nassau een strafschop. Het was zeer onduidelijk waarom, want eigenlijk leek het er sterk op dat een speler van ons werd neergehaald, maar de scheidsrechter beoordeelde andersom, zodat de bal op de stip werd gelegd. Ook deze werd hard in de hoek geschoten, onhoudbaar voor Ruben. 1-1 dus. Hector had even nodig om zichzelf weer te herpakken na deze vreemde beslissing. Het beste wat je kunt doen dan, is gewoon doorvoetballen en zien dat je er zelf weer een paar inschiet.
Ze kregen weer grip op het spel en de tegenstander en er werd weer goed gevoetbald. De kansen kwamen daardoor weer en ze waren dicht bij een treffer. Die kwam er uiteindelijk via Berthil. Hij kon de bal in de 16 aannemen en hem zeer beheerst vanuit een moeilijke hoek over de keeper stiften.
Vlak voor rust kwam er zelfs nog een doelpunt bij voor Hector. De bal kwam voor de voeten van Chris die uithaalde. De keeper hield de bal wel tegen, maar had de bal niet klemvast en in de rebound kon Berthil de bal binnenschieten. Lekker om met een 1-3 voorsprong de rust in te gaan natuurlijk.

In de 2e helft kreeg Hector na 5 minuten bijna een tegengoal te verwerken, maar een Oranje Nassau speler schoot een niet te missen kans net naast. Daar kwamen ze goed weg, want met maar 1 goal verschil wordt het toch net weer wat anders voetballen. Eigenlijk was dat het wel wat tegenaanvallen van Oranje Nassau betreft, want Hector is de rest van de 2e helft geen moment meer echt in gevaar geweest.
Wat Hector zelf betreft, ze kregen kans op kans, maar er ging er geen één in. Ze hadden de score minstens met een paar goals uit kunnen breiden, maar helaas lukte dat niet. Het bleef tot het laatste fluitsignaal 1-3 en dat is een zeer mooi resultaat. Er werd als team gespeeld vandaag, veel kansen gecreëerd en weinig tot niets weggegeven. Kijk, daar kun je mee thuiskomen.

Volgende week staat er weer een pittige wedstrijd te wachten. Dan moet het team uit tegen Achilles, dat een paar plaatsen hoger op de ranglijst staat.