Geschiedenis

Hector bestaat al sinds 1923, dit betekent ook dat Hector een rijke geschiedenis heeft. Wij nemen u op deze pagina mee naar de belangrijke momenten in onze gedenkwaardige club geschiedenis.

Geschiedenis

Het is Mei 1923, Goorsche Boys wordt opgericht. Een aantal kameraden besluit om een partij nogablokken(snoep) te kopen, als grote prijs zit daar een voetbal bij. Van de oprichters zijn er slechts vier de club trouw gebleven.

1efoto

In 1924 sluiten wij ons aan bij de TVB (Twentse Voetbal Bond). Dit jaar eindigen wij op de 2e plaats in de 3e klasse.

eersteelftal

We zitten in het seizoen 1925/’26. We worden kampioen in de 3e klasse. Het volgende seizoen mogen we 2e klasse gaan spelen. Ook wordt het besluit genomen dat de club vanaf nu “Hector” gaat heten.

In de jaren 1926 tot 1930 heeft Hector het zwaar. Iedereen uit de omstreken probeert Hector overeind te houden. Dat lukt uiteindelijk. Een belangrijk persoon hierin is de oude heer Dikkers.

Vanaf 1930 gaat Hector met leden en getrouwen aan de slag om er een mooi complex neer te zetten.

batse

In 1931 gingen de leden en getrouwen nog eens aan de slag. Nu ook van de ‘HA'(buurtschap) en werkloze jongeren. Het doel is het vergoten en verbeteren van het terrein. Er komen ook  kleedkamers.