Hector kan laagvlieger Rietmolen niet verslaan.

Hector speelde zondag gelijk tegen Rietmolen. Het matig spelende Hector gaf een 0-2 voorsprong weg tegen de hekkensluiter.

Na de nederlaag van vorige week moest Hector vandaag winnen om zich zo goed als veilig te spelen. In de eerste drie kwartier leek het daar niet op. Hector speelde veel ballen terug en er werd weinig druk gezet. Marinus Wolters zorgde in de 1ste helft nog wel voor een kans, een schitterend schot ging via de onderkant van de lat net niet over de lijn.

In de 2de helft werd meer druk gezet op de verdediging van Rietmolen. Tot beter spel leidde het niet. Wel tot meer kansen. Remy Dijkstra kreeg de eerste, de buitenspeler werd goed weggestuurd en moest de bal over de keeper schieten. Dat deed hij, alleen de bal stuiterde over de goal heen. De 2de kans werd wel tegen het doelnet geschoten. Unal Kel werd goed bediend, de snelle buitenspeler ging op de goal af, omspeelde de keeper en was doeltreffend. De grensrechter van Rietmolen vlagde tevergeefs voor buitenspel.

Het bevrijdende doelpunt was gemaakt. Rietmolen ging meer aanvallen. Meer ruimte voor Hector was het gevolg. Daar profiteerde Hector van. De ingevallen Joeri Wenderman was daar verantwoordelijk voor. Na een goede pass van Christiaan Jimenez pikte de kleine aanvaller na lange tijd ook weer eens een goaltje mee.

Maar toch gaf Hector het in de laatste 10 minuten weg. Eerst zorgde Rietmolen aanvaller Harm Waanders met een prima goal voor de 1-2, een goal waar wel een buitenspellucht aan kleefde. En een paar minuten later knalde Patriek Pieper van afstand de 2-2 in.

Toch was er nog een klein lichtpuntje, het 16 jarige talent Kai Grievink maakte zijn officiële debuut.
Hector moet het volgende weekend twee wedstrijden voetballen. In dit paasweekend moet Hector zaterdag eerst naar EMOS, en 2 dagen later op ’t Doesgoor tegen LSV. Aanvang 14 uur.

Pupil van de Week is dan Babken Khachadorian uit Hector JO9-2.