Hector JO9-1 bekerfinalist!!

Hector JO9-1 heeft goede zaken gedaan in de districtsbeker. Zaterdag 22 april was de halve finale op “het Doesgoor”. De tegenstander was Oranje Nassau JO9-3. Hector had nog niet eerder tegen deze tegenstander gevoetbald. Om 09.30 was de aanvang van de halve finale, op het prachtige kunstgrasveld mochten de matadoren aantreden onder leiding van scheidsrechter Klaas Dijkstra. Hector was bijna compleet, alleen Gijs deed niet mee. De opstelling: doel, Daan, achterin Niels en Stan, middenveld Guus en Stuart, voorin Kyano en Ty. Wessel begon als wissel.
De eerste helft was alleen Hector maar in de aanval, ON kwam er nauwelijks aan te pas. Stuart rende vaak langs de tegenstander maar kwam helaas niet tot scoren. Er waren wel erg mooie combinaties te zien tussen de jongens. Niels kwam regelmatig mee op maar ook hij kwam niet tot scoren. ON had in de eerste helft nog geen kans gekregen, mede door uitstekend verdedigend werk van Stan. Na 20 minuten voetbal was er dan de welverdiende rust voor de jongens.
Coach Bert heeft de jongens toegesproken dat ze erg goed aan het voetballen waren, alleen de goal ontbrak nog. Als ze zo door bleven spelen moest die goal toch echt wel komen. De goal kwam ook wel maar het duurde wel lang. Uit een corner van Stuart kon Niels inkoppen en werd het eindelijk dik verdiend 1-0 voor Hector.
Nu was het de beurt aan ON, ze kregen niet veel grip op het spel van Hector. Hector bleef maar aanvallen. Er volgend nog een schot op de paal, een paar keer tegen de keeper, maar er kwamen niet meer goals voor Hector. ON kwam op het laatst nog een keer heel gevaarlijk alleen voor Daan, maar deze wist de bal uitstekend te pakken. Als allerlaatste kwam er nog een verdwaald schot van ON, gelukkig belandde dit op de lat, hierdoor bleef het 1-0 voor Hector. DIK verdiend dat wel.
Nu nog de finale: deze wordt gespeeld op het complex van Bon Boys en Hector moet dan tegen Berghuizen F1, helaas weten we de datum nog niet.