Piet, kom van dat dak af !

De kinderen van het Hector Sinterklaasfeest waren binnen gekomen en wilden net hun jas uittrekken toen er een noodkreet binnenkwam. Er zit een Zwarte Piet op het dak en die kan er niet meer af!

De hele meute holde naar buiten en jawel, daar stond de arme Piet. Hij wilde een bal van het dak halen, maar wist niet meer hoe hij weer naar beneden kon klimmen. Wat nu? Hulp halen zeiden de kinderen, de brandweer oproepen. Onmiddellijk belde Joost naar 112 en zei wat er aan de hand was en dat er haast bij was.

Nog geen twee minuten later hoorden de kinderen in de verte een brandweersirene die snel dichterbij kwam. En vervolgens kwam er een brandweer wagen met een noodvaart de Hector parkeerplaats oprijden. Maar wat zagen de kinderen tot hun verbazing achter één van de raampjes: daar zat Sinterklaas!! Luid gejuich uiteraard.

Sint kwam met nog 3 Pieten uit de brandweerauto, maar hij ging niet direct naar de kinderen. Nee, eerst moest Piet gered worden. Gelukkig hadden de twee brandweermannen een lange ladder bij zich. Die werd tegen de muur van de kantine gezet en toen kon Piet naar beneden komen. En kon eindelijk het Sinterklaasfeest beginnen.

In de BSO werd Sinterklaas luidkeels verwelkomd door de kinderen uit de welpen en de F teams.

Natuurlijk had de Sint het grote boek bij zich en zo werd van alle kinderen wel iets verteld. De kinderen kwamen per team naar de Sint en het spreekt vanzelf dat het JO7 team iets extra aandacht kreeg. Zij waren immers vorige week kampioen geworden en dat mocht best nog een keer gezegd worden. De 5 kinderen van het team (Fem kon er helaas niet bij zijn) lieten Sint en zijn Pieten nog een keer hun kampioenschaps-juich zien.

En het zal geen verbazing wekken dat het vervolgens over voetbal ging. Ties mocht nog even een schijnbeweging laten zien en vervolgens ging de hele meute naar buiten op het kunstgrasveld voor een potje penalty schieten met de Pieten als keepers.

Een aantal kinderen wist de penalty raak te schieten , anderen zagen hun schot gekeerd door de overigens zwak keepende Pieten. Dit alles onder het toeziend oog van Sinterklaas die op het veld stond alsof hij dat wel vaker deed.

Natuurlijk een teamfoto van alle kinderen en het hoge bezoek in een doel en vervolgens naar binnen want er wachtte nog een belangrijk onderdeel. De cadeautjes. Nou, het was niet moeilijk om te zien wat dat ronde ding in cadeauverpakking was. Met luid gejuich werd de bal uitgepakt, net als het Sinterklaasboek.

Uiteraard werd er nog flink gezongen door de kinderen met als laatste lied: “Dag Sinterklaasje”.

Sint en zijn Pieten verdwenen in het donker, de talloze mama’s en papa’s die buiten voor het raam stonden te kijken konden hun tevreden kinderen weer meenemen naar huis.

Complimenten voor het JAC dat alles prima had georganiseerd.