Wint JO15-2 alleen bij mooi weer?

Na een guur bezoek aan Stevo in Geesteren vorige week zaterdag, kwam afgelopen zaterdag SVZW op bezoek op een zonovergoten Doesgoor.

Eerst nog even terug naar vorige week:

C2 bestaat uit 11 spelers en wordt wekelijks aangevuld met 1 of 2 leenspelers van D1. Uit bij Stevo speelden Damy en Timo mee en was Jeroen afwezig. Helaas was C2 niet opgewassen tegen Stevo en werd kansloos met 6-1 verloren in Geesteren. De uitslag doet echter vermoeden dat het minder goed ging dat dan het in werkelijkheid was. Gelukkig kon Damy diep in de 2e helft de eer nog redden voor C2.

Hoe anders ging het tegen SVZW: Lars in het doel. Jeroen als laatste man en kapitein van de achterhoede die verder bestaat uit Furkan, Hansje en Lucas. De mannen van de steekballetje, lange passes en één-tweetjes op het middenveld: aanvoerder Wieger geflankeerd door Sam en Julian. En voorin de techneuten van de mooie acties aan de zijkanten: Bram en Rick en Kenai in het midden als aanspeelpunt. Door goed samenspel kan C2 veel aanvallen opzetten. Kenai houdt de bal goed vast, waardoor de middenvelders kunnen aansluiten en gevaarlijk worden: één van mooie aanvallen resulteert in een goal van Rick, 1-0. Even later komt Julian op vanaf het middenveld net buiten het 16-metergebied oog in oog met de keeper en scoort 2-0. Een comfortabele ruststand al blijft het oppassen achterin voor de tegenaanvallen van SVZW. Gelukkig houdt de verdediging goed stand. Na de ranja gaat C2 op dezelfde manier door: weer mooie aanvallen en middenvelders die aansluiten bij de voorhoede. Wieger wordt aangespeeld in de buurt van de penaltystip, kan rustig een hoek kiezen en koelbloedig scoren: 3-0. Daarna maakt Rick bij weer een snelle C2-aanval het veld goed breed waardoor Julian kan worden aangespeeld en scoren: 4-0. De winst lijkt binnen en de verdedigers worden wat overmoedig waardoor SVZW kan tegenscoren (4-1), maar het slotakkoord was voor Kenai. De spits die vooral als aanspeelpunt voorin staat scoort zelf het laatste doelpunt: 5-1 eindstand. Het laatste technische hoogstandje leidt niet tot een doelpunt, maar mag niet onvermeld blijven: Kenai staat met zijn rug naar het doel tussen de 5-meter lijn en de penaltystip, weet dat de keeper vlak achter hem staat, houdt de bal een paar keer hoog en schiet met een omhaal/volley net naast. Dat had een beter lot verdiend!

Komende zaterdag vrij, daarna Rijssen Vooruit – uit.